jueves, 13 de agosto de 2009

Cultureta i espectacles

Tot be.
Seguim a la ciutat que mai dorm, veient els seus carrers, alguns antigues fabriques convertides en lofts, carregades de restaurants, botigues i altres, molt semblant a la zona del Born de BCN. Per la grandaria d'aquesta ciutat es facil canviar la visio si s'agafa el metro i et plantes a un altre districte com per exemple el financer! Donem una volta pels enormes edificis de Wall Street, amb els seus executius (yupis) sortint i entrant de les oficines, menjant pels carrers i fent com si el forat immens en el que es va convertir el recinte que ocupaven les Twin Towers al 2001, no fos quelcom per tenir en compte. Arribant al riu Hudson ens trobem amb l'estatua de la llibertat, nomes que cau una mica lluny i hem de travessar el riu, i en comptes de nadar preferim prendren's-ho amb calma i fer us de les golondrines que van fins a l'illa: no us podeu imaginar la calor que fa,... o si, perque s'assembla a Bcn! Nosaltres que voliem fugir de la calor!!!!
Una altra nit de jazz, pero aquest cop acompanyats d'uns amics, la Brisa i l'Hector, que queden encisats pel local!

Dimarts, un altre dia i avui toca fer culturilla: el museu d'historia natural i el Guggenheim.
Aixi d'entrada caminem direccio al d'historia natural, i ens hi posem pensant passar-hi una estoneta. Ja. Ja Ja. Enderesulta que el museu es completillu, i no es veu amb una passejadeta. Ni amb 2. Mencio especial a la qualitat de les exposicions i els xous que monten. Sempre havia sentit que els yankis neguen la teoria de l'evolucio, i que a les escoles ensenyen com a indiscutible el tema d'Adan i Eva, etc. Doncs aqui no. Primer amb una exposicio sobre l'evolucio de les especies acollonant (desconeixia que els ocells son els unics descendents directes que no es van extingir dels dinosaures) i despres a traves d'una mena de cupula tipus planetarium on explicaven desde el big bang a el que son les supernovas i les galaxies etc. Es probablement un dels shows mes espectaculars que he vist mai. Assegut mirant la pantalla circular del sostre em vaig inclus marejar. Val molt la pena, i el que expliquen ho expliquen fantasticament.
Saturats d'informacio, sortim del museu i enfoquem Central Park direccio al Guggenheim, a veure l'edifici circular del mestre F. LLoyd Wright. A dins ens ensenyen un munt d'esbossos de l'arquitecte i algunes obres mestres de l'impressionisme en forma d'exposicio permanent. Molt bonic tot. Pero es fa tard i encara ens hem d'acicalar, doncs ens esperen a quarts de 8 a broadwaY, per veure el que diuen que es el musical mes espectacular en cartell. I si ho diuen per algo sera....
I si, el Rey leon es molt espectacular i esteticament hipnotic!!! Colors, ritmes africans i balls increibles. 2.45h que passen volant. Sortim rapid perque s'ha fet tard per sopar, tot i que els que ens coneixeu podreu deduir que no vam acabar sopant en un McDonald's, sino, ans al contrari, i cap a mumir.
Avui, despres d'un bon passeig hem dinat com a senyors a el Time warner mall, i ara escribim desde un apple, a la botiga d'apple, dins la big apple. Toma.
Seguirem informant quan trobem computer.

1 comentario:

Unknown dijo...

Nois!,nois!... Quines descripcions mes detallades i fantàstiques que feu. Hom te la sensació de estar vivint la narració d'una manera tan real que fins i tot hem sento esgotada desprès de tantes sensacions, però, voleu dir que el dia te tantes hores?...
De totes maneres ja veig que sabeu refer-vos be del cansament. M'alegra molt que ho passeu tan be!!!. Com que hem feu enveja, ara ens anirem amb el pare a passejar per Barcelona. Molt petons.
Conxi

No podía faltar la cultureta de museos, me ha impresionado la descripción del espectáculo en el planetarium del museo de Historia Natural, se ha de reconocer que estas cosas los Yankis lo hacen bien. Lo de los locales de jazz tambè en em fa dentetes, aunque sea un "ijnorante" en el mundo de la música, pero ete aquí que el jazz es el ruido que menos me molesta, y a veces hasta intento seguir el ritmo con el pie. Seguro que visto lo más representativo y tópico, aún descubrís rincones atractivos.
Besos,Ino