sábado, 14 de agosto de 2010

Una passejada per la historia

Entre ahir i avui, hem caminat pels diferents barris de la ciutat de San Francisco i ens hem pogut fer una idea de la diversitat etnica i cultural que abraca aquesta metropoli. Vam iniciar el recorregut fent una visita guiada per tots els racons del city Hall passant pel despatx de l'alcalde (per cert amb molt bones vistes) i una passejada per Tenderloin, barri poc recomenable, ple de prostiputes i gent de malviure. Visita a les cases victorianes o altrament anomenades "Painted ladies" i cap al Golden Gate Park, un bosc immens amb un munt d'atraccions al seu interior: el Young museum (que no vam visitar per tenir una coleccio d'Orsay que ja haviem tingut el plaer de disfrutar a Paris), un jardi de bonsais japones super zen molt curios, l'Institut Cientific on habita un pingui calvo i un jardi botanic espectacular!! Sortint del parc, congelats pel fred (i estem a l'agost, eh!), mirem d'arribar al Golden Gate, utilitzant el transport public, pero hi ha una conspiracio en contra nostra i ho acabem postposant. No obstant no ens donem per vencuts i ens anem a visitar Japan Town (un centre comercial nipo) on ubiquem un restaurant interessant i aprofitem per perdre'ns per Fillmore St., on degustem una magnifica i supercalorica burger en un local estil anys 50 (heu vist "Back to the future"?). Seguim amb el trolebus cami de la bahia i aquest cop ho aconseguim, tot i que quan arribem queden pocs minuts de dia, veient (o intentant-ho) la posta de sol darrere el Golden Gate i entre l'espessa boira que sempre flota sobre aquesta ciutat. No prou cansats, decidim passejar fins al pier 39, on habiten lleons marins, entre altre fauna i flora. Aqui descobrim una zona que reuneix tots els topics yankees barrejats amb atraccions turistiques tipus la Rambla. Degustem una chop clam (sopa d'almejas dins d'un pa rodo foradat) i marxem amb un tramvia historic tan autentic com incomode. A dormir!!!
Avui hem recorregut Crookedest St. amb les seves flors en desnivell, ens hem trobat amb una festa nippona molt curiosa, i hem visitat els barris de Haight Ashbury, on diuen que hi ha hippies pero en realitat el que hi ha es molta gent bruta i tendes variades, Castro (barri sucursal de Sitges), i Mission, on mentre contemplavem murals a les parets ens ha sorpres un incendi forca espectacular, amb la corresponent desfilada de bombers, policia i curiosos. Molt peliculero. Ara, desde la botiga d'Apple on hi ha gent amable que ens deixa escriure de gratis, ens despedim fins que trobem una nova oportunitat de conectar.
Petons.

1 comentario:

Unknown dijo...

Hola chicos, está claro que el domingo no tuvísteis ocasión de anotar nada, ¡claro ahora caigo! la botiga de Apple estaba cerrada.
Bueno consultaremos el blob esta noche (mediodía para vosotros) a ver que nos contáis.
Besos,
Conxi & Ino